NMBS waarschuwt voor 'zware verstoringen' donderdag

©BELGA

Wie donderdag de trein moet nemen, houdt er best rekening mee dat het treinverkeer mogelijk ernstig verstoord zal verlopen. Dat waarschuwt de NMBS in reactie op de stakingsactie van de treinbestuurders.

Volgens de NMBS zijn de gevolgen van de staking voor het treinverkeer moeilijk te voorspellen, 'maar zware verstoringen zijn niet uit te sluiten'. 'De NMBS veroordeelt met klem deze stakingsactie die plaatsvindt op een moment dat onze reizigers al door verschillende intersectoriële stakingen op de proef worden gesteld', zegt de spoorwegmaatschappij.

Ze wijst er nog op dat de staking plaatsvindt enkele dagen voor de lancering van het nieuwe vervoersplan, op 14 december. 'NMBS zal met alle mogelijke middelen proberen de impact van deze staking op de lancering van het plan te beperken.'

Opgelet! Sociale actie donderdag 11 december: verstoord treinverkeer verwacht. Meer info: http://t.co/67E4ruO30D #NMBS— NMBS (@NMBS) 10 december 2014

 

Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB), een kleinere en overwegend Franstalige vakbond, bevestigde woensdagavond de staking, nadat een laatste vergadering met minister van Mobiliteit Jacqueline Galant en de directie volgens de vakbond op een mislukking was uitgedraaid.

De staking zou starten op 11 december om 3 uur 's nachts en eindigen op vrijdag 12 december om 3 uur 's nachts. De bond vertegenwoordigt naar eigen zeggen een derde van de 3.800 treinbestuurders, maar andere vakbonden twijfelen aan dat cijfer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud