Nog 43 Belgen vermist op de Filipijnen

©REUTERS

Een week na de doortocht van supertyfoon Haiyan op de Filippijnen zijn nog altijd 43 landgenoten en twee Luxemburgers vermist. Op het eiland Leyte, dat het zwaarst getroffen is door de tyfoon, zijn er nog acht landgenoten vermist. Dat meldt de FOD Buitenlandse Zaken zaterdag.

'Een Belgisch consulair team heeft contact gehad met verschillende Belgen in Leyte', meldt Buitenlandse Zaken, 'waardoor het aantal mensen van wie we geen nieuws hebben op het eiland Leyte tot acht teruggebracht is.'

Nederland is ook op zoek naar 13 onderdanen in Leyte en heeft gevraagd of het Belgische consulaire team ook voor hen informatie zou kunnen inwinnen. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders neemt het Nederlandse verzoek 'positief in overweging'.

Vijftien vermiste Belgen bevinden zich in een gebied dat niet door de tyfoon is getroffen.

Het B-Fast-team is sinds vrijdag volledig operationeel. B-Fast heeft meer dan 200 patiënten behandeld en meer dan tien operaties uitgevoerd in het Belgische veldhospitaal in Palo, ten zuiden van Tacloban. Het gaat voornamelijk om open wonden, snijwonden, behandelingen voor ademhalingsaandoeningen en anti-tetanusvaccinaties.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud