Nog geen arrestaties in zaak Joods museum

Premier Di Rupo ging samen met minister van Justitie Annemie Turtelboom, de Italiaanse premier Matteo Renzi en de Franse president François Hollande bij het Joods Museum eer betuigen aan de slachtoffers. (Martin Schultz ontbreekt op deze foto.) ©BELGA

Er is nog altijd geen verdachte opgepakt in de zaak rond de aanslag op het Joodse museum. VTM Nieuws berichtte dinsdagmiddag even dat er een verdachte was, maar volgens het federaal parket ging het om een arrestatie in een ander, niet gelinkt, dossier.

Bij een schietpartij zaterdagnamiddag in het Joods Museum vielen drie doden, een vierde persoon is nog altijd kritiek. De dader kwam rond kwart voor vier aan bij het museum aan de Miniemenstraat. Op de bewakingsbeelden is duidelijk te zien hoe hij zijn machinegeweer bovenhaalt en begint te schieten. 

Kort na de aanslag arresteerde de politie al een verdachte, die na de aanslag met de auto zou weggereden van de plaats van het delict. Maar even later maakte de politie bekend deze persoon te beschouwen als getuige en niet als verdachte. Gisteren nog nam het federaal parket de zaak uit handen van het Brusselse parket, omdat het volgens hen gaat om een daad van terreur.

Dinsdag rond 17 uur gingen aftredend premier Elio Di Rupo, de Franse president François Hollande, de Italiaanse regeringsleider Matteo Renzi en de Europees parlementsvoorzitter Martin Schultz aan het Joods museum eer betuigen aan de slachtoffers. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud