NSZ dient klacht in voor overtreding sperperiode

Zelfstandigenorganisatie NSZ dient een klacht in tegen winkelketen Baby 2000 voor het niet-respecteren van de sperperiode. De keten heeft zes winkels in ons land en zou volgens NSZ nu al openlijk uitpakken met kortingen, 'onder meer via elektronische nieuwsbrieven'.

Maar de sperperiode - waarin geen kortingen mogen aangekondigd worden - loopt nog tot 3 januari en dus dient het NSZ een klacht in bij de federale overheidsdienst Economie. De organisatie hoopt dat de kortingen onmiddellijk worden stopgezet.

Baby 2000 biedt onder meer kleding aan voor baby's en jonge kinderen. 'Door nu al met kortingen uit te pakken, doet deze keten aan oneerlijke concurrentie', zegt het NSZ. 'Andere, kleinschaliger winkels die zich wel aan de regels houden, kunnen immers niet op tegen dergelijke praktijken.'

Volgens het NSZ riskeert de keten een boete tussen 1.375 en 55.000 euro. Bij Baby 2000 zegt men woensdagmiddag nog niet op de hoogte te zijn van een klacht vanwege de zelfstandigenorganisatie.

Baby 2000 is niet de eerste keten die dezer dagen wordt aangeklaagd voor het niet-respecteren van de sperperiode. Ook tegen de winkelketens ZEB en SissyBoy in Antwerpen is al een klacht ingediend.

Over de sperperiode zijn al tal van proceduriële veldslagen gestreden. Het Hof van Cassatie, het hoogste rechtscollege in ons land, effende eind november het pad voor het definitieve einde van de sperperiode. Maar ondanks het oordeel van de hoogste rechters, hielden de minister van Economie, Johan Vande Lanotte ( sp.a) en de minister van Middenstand, Sabine Laruelle (MR), toch vast aan de sperperiode. Door die beslissing mogen de handelaars tussen 6 december en 2 januari geen prijsverlagingen aanbieden. De FOD Economie kondigde aan dat ze opnieuw streng gaat toezien op het respecteren van de sperperiode.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud