Advertentie
Advertentie

'Ondernemers buizen Di Rupo'

Di Rupo krijgt slechte punten van de ondernemers. - BELGA ©BELGA

In een enqête van het weekblad Trends buizen ondernemers en CEO's de regering-Di Rupo met een lage 3,7 op 10. Meer dan de helft van de respondenten zou bovendien op N-VA stemmen als er nu federale verkiezingen zouden zijn.

De regering-Di Rupo krijgt in de enquête van Trends van de ondervraagde bedrijfsleiders een weinig fraaie 3,7 op 10. 74 procent ziet een verderzetting van de regering-Di Rupo dan ook niet zitten. De Vlaamse regering scoort met 5,7 beter. Daar ziet maar 38 procent van de respondenten een verderzetting niet zitten. 

Het lage enthousiasme toont zicht ook in de kiesintenties. Als er nu federale verkiezingen zouden zijn, dan zou 51,4 procent van de respondenten voor N-VA stemmen. Open Vld komt op de tweede plaats met 22,7 procent. CD&V haalt amper 8,7 procent. Sp.a bengelt zowaar achter Groen (2,4 procent) met 1,5 procent van de stemmen. 

39,5 procent van de ondervraagden ziet Bart De Wever als volgende federale premier. 

Loonkosten

Trends vroeg de ondernemers ook wat de sociaaleconomische thema's voor de volgende legislatuur zijn. Ondernemers zijn vooral bezig met de verlaging van de loonkosten (81 procent) en het herstel van het concurrentievermogen (78 procent).

Belangrijke voetnoot is wel dat de enquête werd afgenomen eind november, toen de onderhandelingen over het concurrentiepact nog bezig waren. 48 procent van de ondernemers ging er echter vanuit dat zo'n pact niet tot tastbare resultaten zou leiden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud