Onduidelijkheid over opdracht Vande Lanotte en Reynders

De informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders. ©Photo News

Door de impasse in de federale formatie lijkt de opdracht van Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) mislukt. In de entourage van de informateurs wordt de berichten daarover evenwel ontkend.

De informateurs brengen volgende maandag opnieuw verslag uit bij koning Filip over de stand van zaken in hun opdracht. Hun doel was de N-VA en de PS dichter bij elkaar te brengen, maar ze zijn daar niet in geslaagd. De Tijd berichtte dinsdag dat de PS niet wil spreken met de N-VA.

De Morgen en het persagentschap Belga brachten dinsdagmiddag op basis van een goede bron het nieuws dat de informateurs hun opdracht volgende maandag zouden stopzetten. Bronnen bij de informateurs melden evenwel aan De Tijd dat het bericht niet klopt.

De informateurs zijn van plan de gesprekken eind deze week verder te zetten. Tegen dan is Didier Reynders terug uit Straatsburg, waar hij hoopt tot de volgende voorzitter van de Raad van Europa te worden verkozen. Op basis van de vooruitgang van de gesprekken wordt beslist of de informatieronde doorgaat. 

De vraag is of een eventuele voortzetting veel zin heeft na het duidelijke veto van de PS aan de N-VA. Sommigen in de Wetstraat opperen dat over een nieuwe formule moet worden nagedacht. 

De Tijd nam het oorspronkelijke bericht van het persagentschap Belga, zoals gebruikelijk is, over. Op basis van informatie uit de entourage van de informateurs werd het bericht aangepast.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect