'Ook 60-plussers moeten worden omgeschoold'

Fons Leroy (Foto Photo News)

Als Vlaanderen niet wil verzanden tot één grote knelpunteconomie, dan moet hier iedereen dringend aan het werk. Dat zegt de topman van de VDAB, Fons Leroy, in een interview in Het Laatste Nieuws.

Volgens Leroy ziet het er slecht uit als we er niet in slagen onze werkloze 55-plussers en allochtonen aan de slag te helpen.

De VDAB-topman ziet Vlaamse bedrijven steeds vaker een beroep doen op buitenlanders, zoals Poolse bouwvakkers of Spaanse verpleegsters, terwijl er in Vlaanderen zowat 190.000 werkzoekenden zijn. "Die arbeidsimmigratie lenigt even de nood, maar is op termijn geen oplossing", zegt Leroy in de krant. 'Die arbeidsimigratie lenigt even de nood, maar is op termijn geen oplossing. Ook bij ons is iedereen nodig, maar dat veronderstelt een mentaliteitsverandering'

'Het is hiér dat we iedereen aan de slag moeten krijgen', laat hij optekenen. Leroy verwijst naar Zweden, waar het 'doodnormaal is dat iemand van 64 zich bijschoolt of zelfs omschoolt om weer aan het werk te gaan'. Volgens Leroy moet dat ook in ons land kunnen, 'maar bij ons fronst men de wenkbrauwen als een 60-plusser nog aan een beroepsopleiding begint'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud