Ook sp.a wil Arco in regeerakkoord

Vande Lanotte arriveert aan het kernkabinet. ©BELGA

Na CD&V pleit ook sp.a ervoor om een sluitende oplossing voor de Arco-spaarders in het volgende regeerakkoord in te schrijven. Dat verklaarde sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte donderdag bij de start van het kernkabinet.

Sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte sluit zich aan bij het pleidooi van minister van Financiën Koen Geens (CD&V) om een definitieve regeling voor de 800.000 Arco-coöperanten te laten opnemen in het volgende regeerakkoord. Geens maakte gisteren bekend een plan B in het regeerakkoord te willen 'voor het geval de Arco-waarborg alsnog ongedaan zou worden gemaakt door een definitieve gerechtelijke beslissing'. 

Vande Lanotte gaf bij de start van het kernkabinet donderdag aan Geens daarin te steunen. Hij wil de Arco-spaarders niet in de kou laten staan. Het gaat om mensen die dachten dat ze geld in een spaarproduct staken, aldus Vande Lanotte. 'We hebben miljarden euro in de redding van de banken gestoken, dus kunnen we ook iets voor de spaarders doen'. 

Gisteren werd al duidelijk dat de belofte van Geens er niet zomaar komt. Steeds meer signalen wijzen erop dat de Europese Commissie de definitieve doodssteek wil geven aan de Arco-waarborg die de regering destijds heeft uitgewerkt.

De Commissie is keihard voor de Arco-waarborg, blijkt uit een document dat De Tijd kon inkijken. Maar een definitief oordeel over de geldigheid van de Arco-waarborgregeling is er nog niet. Geens laat immers nog juridisch advies inwinnen. Volgens de N-VA tilt CD&V zo een definitieve beslissing over de verkiezingen van 25 mei.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud