'Open VLD mag in Vlaamse regering'

De Vlaamse onderhandelaars Geert Bourgeois en Kris Peeters ©BELGA

N-VA en CD&V zijn het maandag kort voor middernacht eens geworden om ook Open VLD te betrekken bij de vorming van de nieuwe Vlaamse regering. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Het akkoord moet wel nog bekrachtigd worden door de partijbesturen van N-VA en CD&V. Die komen nog deze voormiddag bijeen.

Indien zij het eens zijn met het akkoord dat N-VA en CD&V gisterennacht sloten, ligt meteen ook de weg open voor de vorming van een federale regering met langs Vlaamse kant N-VA, CD&V en Open VLD en langs Franstalige kant enkel de MR. We spreken dan van een Zweedse coalitie of kamikazecoalitie.

In dat geval kan informateur Charles Michel vandaag zijn ontslag vragen aan koning Filip, waarna die een echte formateur kan aanduiden. Meer dan waarschijnlijk wordt dat Kris Peeters, die in alle gevallen géén minister in de nieuwe Vlaamse regering wordt, zo schrijft Het Belang van Limburg.

In welke mate het Vlaams regeerakkoord tussen N-VA en CD&V moet heronderhandeld worden met Open VLD, was maandagavond nog niet duidelijk.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud