Advertentie

'Open VLD moet authenticiteit herwinnen'

Open VLD-minister Annemie Turtelboom, met naast zich premier Elio Di Rupo.

De nieuwe Open Vld-voorzitter moet de partij helpen om terug geloofwaardig te worden en aan authenticiteit te winnen. Dat heeft Open Vld-minister Annemie Turtelboom gezegd in De Zevende Dag. Zelf noemt ze het 'zeer onwaarschijnlijk' dat ze kandidaat is om partijvoorzitter te worden.

De Vlaamse liberalen moeten op zoek naar een nieuwe voorzitter nu Alexander De Croo vicepremier wordt in de federale regering. Turtelboom vindt dat De Croo daar op zijn plaats zit: hij heeft het regeerakkoord mee onderhandeld en kan goed met cijfers overweg, wat goed is in moeilijke begrotingstijden.

De taak van de nieuwe voorzitter is vooral de geloofwaardigheid herstellen, zegt Turtelboom. 'Het is duidelijk dat we moeten herbronnen, dat we aan diepte moeten winnen en scherper moeten worden en dat we vooral aan authenticiteit moeten winnen'.

Turtelboom wil wel niet gezegd hebben dat De Croo het als voorzitter niet goed heeft gedaan. 'Ik geloof niet in het zwarte pieten doorschuiven. Je bent als groep verantwoordelijk voor het resultaat'.

Over de federale begroting zegt Turtelboom dat Open Vld drie prioriteiten heeft: de begroting moet 'op orde' blijven, er moeten maatregelen komen om de competitiviteit van de bedrijven te vrijwaren en er moeten voldoende middelen gaan naar veiligheid.

Turtelboom betreurde ook de evolutie van de bestuursonderhandelingen in Antwerpen. Ze zei de 'spelletjes die er worden gespeeld beu te zijn'.

'Er is de voorbije dagen terug stratego gespeeld, al dan niet door bijna oud-burgemeesters, en daar doe ik niet aan mee', zei ze.

De Open Vld-politica zegt dat Antwerpen centrum-rechts heeft gestemd. De vraag of Open Vld in een centrum-rechtse coalitie moet stappen is volgens haar op dit moment irrelevant, omdat er nog geen teksten zijn. In elk geval zal Open Vld geen bestuursakkoord goedkeuren als er niet voldoende aandacht is voor onderwijs (vrije schoolkeuze), mobiliteit (de fileknoop) en veiligheid (wijkcontracten).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud