Open VLD ontkent aanbod aan Ceder

Jurger Ceder (foto: Belga)

Open VLD ontkent dat het ex-Vlaams Belanger Jurgen Ceder een plaats op zijn Dilbeekse lijst heeft aangeboden. Dat was gesuggereerd door N-VA voorzitter Bart De Wever in een reactie aan De Standaard. Ceder trok zijn kandidatuur intussen zelf in wegens de heisa die errond was ontstaan.

'Vóór Jurgen Ceder overstapte naar onze partij is hij gevraagd door een andere partij. Wat hij niet gewild heeft. Toch heeft diezelfde partij ons aangevallen omdat Ceder voor onze partij koos.' Zonder Open VLD met naam te noemen, vertelt N-VA-voorzitter Bart De Wever dat Open VLD Jurgen Ceder een aanbod heeft gedaan om op de lijst te staan, aldus De Standaard.

Tegenover De Standaard ontkent Open VLD Dilbeek het verhaal. 'Ceder heeft ons altijd laten verstaan dat hij twijfelde tussen CD&V en N-VA. Hij noemde zichzelf zeker geen blauwe', aldus Jef Valkeniers. Valkeniers is gemeenteraadslid voor Open VLD in Dilbeek.

Valkeniers sluit niet uit dat iemand van zijn afdeling ooit - tussen pot en pint - met Ceder zou gesproken hebben over een overstap. Maar het was zeker geen officieel aanbod.

Wapen

Ceder wil naar eigen zeggen vermijden dat zijn aanwezigheid op de lijst wordt gebruikt als wapen om de N-VA schade toe te brengen. Ceder keerde uit onvrede met de koers van de partijtop het Vlaams Belang vorig jaar de rug toe.

Begin juli stapte hij over naar de N-VA. Vorige week kwam Ceder in een mediastorm terecht nadat beschuldigingen waren opgedoken over geweldpleging in het verleden. Ceder blijft nog lid van de N-VA.

Tweede kans

'Iemand die mij kan overtuigen dat hij veranderd is en dat hij positief wil meewerken aan mijn project, ben ik menselijk geneigd een tweede kans te geven', verklaarde N-VA-voorzitter Bart De Wever maandag in een eerste reactie. De Wever noemt het betreurenswaardig dat iemand blijkbaar geen tweede kans krijgt als hij lid wil worden van N-VA. Volgens De Wever heeft Ceder echt gebroken met Vlaams Belang. Hij merkt op dat Ceder een mandaat als Senaatsfractieleider wou laten schieten, met daaraan veel inkomsten gekoppeld, om pas op de zesde plaats van de N-VA-lijst in Dilbeek te staan.

De partijvoorzitter hekelt dat er een 'heksenjacht' heeft plaatsgevonden en noemt Ceder een 'chique mens' omdat hij zegt dat hij niet op de N-VA-lijst wil gaan staan omdat hij een wapen tegen N-VA is geworden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud