Open VLD: 'PS en N-VA moeten bijsturen'

Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert. ©Photo News

Vooraleer er onderhandelingen kunnen starten over een nieuwe federale regering moet de economische en institutionele inhoud die N-VA en PS naar voren schuiven worden bijgestuurd. Dat valt te horen bij Open VLD.

'De liberale familie is beschikbaar om onderhandelingen daarover te starten om zo tot een regering te komen met de drie klassieke politieke families en N-VA', klinkt het.

Het uitgebreid partijbestuur van Open VLD heeft zaterdagochtend vergaderd, nadat N-VA-voorzitter Bart De Wever de druk op de Vlaamse liberalen vrijdagavond verder opvoerde in de studio's van VTM Nieuws en Terzake. Maar Open VLD wijkt niet. 'De economische en institutionele inhoud die N-VA en PS naar voren schuiven staat nog zeer ver van onze visie en moet worden bijgestuurd', klinkt het.

Bovendien blijft de band met de Franstalige MR intact. 'De liberale familie is beschikbaar om onderhandelingen daarover te starten om zo tot een regering te komen met de drie klassieke politieke families (liberalen, socialisten en christendemocraten, red.) en N-VA.' Die brede samenstelling is volgens Open VLD nodig, "gezien de grote uitdagingen waar ons land voor staat".

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud