Opmerkelijke wissel in koningshuis

Koning Albert II (l) en de ontslagen Vincent Pardoen (r) ©Photo News

Koning Albert II heeft fregatkapitein Peter Degraer, nu zijn vleugeladjudant, benoemd tot "hoofd van het huis". Hij volgt luitenant-generaal Vincent Pardoen op die ontheven is uit zijn ambt. Dat meldt het Paleis.

De reden van het ontslag van Vincent Pardoen (links) is niet meegedeeld, maar komt wel een dag na de heisa over een mededeling van koningin Paola over de toestand van prins Laurent. Dat zou tot ongenoegen geleid hebben bij koning Filip, aldus de website van de VRT.

Het Paleis wilde niet dat de brief verspreid werd, maar Pardoen deed dat toch. Bovendien legde hij in de kranten zelf verklaringen af over de affaire. Pardoen zou ook degene geweest zijn die onlangs lobbyde voor een hogere dotatie voor koning Albert, ook weer zonder medeweten van het Paleis.

Pardoen was hoofd van het huis van koning Albert II sinds het aftreden van de vorst vorig jaar. Daarvoor was hij intendant van de Civiele Lijst.

Het nieuwe hoofd van het huis van koning Albert II- een functie die min of meer overeenkomt met stafchef- fregatkapitein Peter Degraer is 44 en heeft een carrière achter de rug op mijnenjagers en de fregatten Westdiep en Wielingen.

Hij was ook commandant van de Nautische School in Brugge waar de opleiding plaatsvindt van alle categorieën voor de marinecomponent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud