Opslag voor bijna half miljoen bedienden

Het sectoraal akkoord voorziet ook in een fietsvergoeding. ©BELGA

Er is een sectorakkoord in het grootste paritair comité van het land: het Aanvullend Paritair Comité voor Bedienden (PC200).

Het akkoord geldt voor 55.000 bedrijven en ruim 440.000 bedienden. Er komt een verhoging van de koopkracht met 1,1 procent vanaf 1 september en een fietsvergoeding vanaf 1 juli 2020. Het sectorakkoord is een uitloper van het interprofessioneel loonakkoord (IPA).

In het PC200 kan, naast de verhoging van 1,1 procent van barema's en reële lonen, ook een deel worden omgezet in een evenwaardig voordeel, zoals maaltijdcheques. Voor eind september moet daarover wel een bedrijfsakkoord afgesloten worden.

Fietsvergoeding

Naast de invulling van de koopkracht is er ook het luik mobiliteit. Nieuw is de fietsvergoeding. In sommige bedrijven is er nu al zo'n fietsvergoeding voor het woon-werkverkeer. Vanaf 1 juli 2020 wordt ze verplicht. Ze zal 10 cent per kilometer bedragen, met een maximum van 40 kilometer heen en terug.

Het PC200 heeft ook opnieuw de jaarlijkse premie (263,02 euro in 2019) en ecocheques in juni. Bedrijven kunnen beide ook bijvoorbeeld toekennen via hogere maaltijdcheques.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud