Oud-burgemeester Aalst vermoord teruggevonden

Ilse Uyttersprot. ©BELGA

Ilse Uyttersprot (CD&V), schepen en oud-burgemeester van Aalst, is vermoord teruggevonden.

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat de feiten zich hebben afgespeeld in de 'relationale sfeer'.

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat een man zichzelf dinsdagochtend heeft aangegeven bij de politie en dat de feiten zich hebben afgespeeld in de 'relationale sfeer'.

'Mijn gedachten gaan in de eerste plaats naar de twee kinderen van Ilse en haar naaste familieleden. Niemand verdient het op deze jonge leeftijd een moeder te verliezen. Niemand mag zo jong sterven. Ik hoop dat de omstandigheden snel worden uitgeklaard en dat de dader passend wordt gestraft. Namens het stadsbestuur en mezelf bied ik de familie en vrienden van Ilse onze gevoelens van medeleven aan', zegt burgemeester van Aalst Christophe D'Haese (N-VA) aan Het Laatste Nieuws.

Burgemeester en Kamerlid

Uyttersprot was van 2007 tot 2012 burgemeester van Aalst, waarna ze de sjerp moest afstaan aan D'Haese. Vanaf 2013 was ze schepen in Aalst, totdat ze in november vorig jaar op non-actief werd gezet omdat ze vertrouwelijke informatie vanuit het stadsbestuur naar de pers zou hebben gelekt. Het schepencollege nam haar bevoegdheden Cultuur, Jeugd en Sport over.

Tussen 2007 en 2010 zetelde ze voor CD&V ook in de Kamer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud