Advertentie

Peeters: 'Kom dan zelf in de regering zitten'

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) ©Photo News

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) is de constante commentaren van partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) over de stakingen beu. 'Ik hoef geen schoonvaders­ en -moeders', zegt hij maandag in De Standaard.

Peeters moet als minister van Werk in het conflict tussen regering en vakbonden de lont uit het kruitvat halen. Hij riep donderdag in de Kamer 'anderen die vanuit de marge de zaken moeilijker maken' op om niet verder olie op het vuur te gooien.

Maar de oproep van Peeters vond geen gehoor: het afgelopen weekend staken De Wever en ook Rutten nog een tandje bij in hun aanklacht van de 'politieke staking' vandaag.

'Door straffe uitspraken te doen ga je de partners niet rond de tafel krijgen. (...) Iedereen zegt wat hij denkt te moeten zeggen. Maar ik heb geen nood aan schoonvaders en ­-moeders vanop de zijlijn. Dat ze dan in de regering komen zitten', aldus Peeters.

Dat laatste is vooral een verwijt richting N­VA-­voorzitter Bart De Wever, schrijft de krant. Als voorzitter van de grootste partij in het land was hij de logische premier van de 'Zweedse' coalitie geweest.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud