Peeters: 'Regering is geen beleggingsclub'

Vicepremier Kris Peeters (CD&V). ©Frédéric Pauwels / HUMA

'De Belgische regering is geen beleggingsclub.' Dat stelt vicepremier Kris Peeters (CD&V) vrijdag in reactie op de gedaalde waarde van staatsbank Belfius in de aanloop naar een eventuele beursgang.

Peeters benadrukt in het Radio 1-programma De Ochtend dat het Belfius-dossier niet op de agenda staat van de ministerraad van vrijdag. Hij verwacht wel dat premier Charles Michel er in de komende dagen een zaak van zal maken. Peeters herhaalde dat een beursgang van Belfius nodig is om een compensatie te regelen voor de Arco-coöperanten.

Op dat vlak heeft de regering echter nog wat werk om Europa te overtuigen. Volgens Peeters staan Belgische experts nog steeds in contact met de Europese Commissie om de compensatieregeling die nu voorligt 'uit te leggen'.

Het is niet zo dat ik met de voeten zal slepen met het ene dossier om een ander dossier te realiseren.
Kris Peeters
Vicepremier CD&V

'Ik betreur dat nu al berichten de wereld ingestuurd worden', aldus nog Peeters over de gedaalde waarde van Belfius door de verslechterde marktomstandigheden.

Werkloosheidsuitkeringen

De vicepremier ontkent ook dat er een verband bestaat tussen Belfius/Arco enerzijds en de degressiviteit van de werkloosheidsuitkering anderzijds. In het zomerakkoord van de regering werd die verdere degressiviteit overeengekomen. 'Daarover zijn al opdrachten gegeven, zodat het dossier in november op tafel zal liggen', verzekert de vicepremier.

  Hij ontkent dat hij het dossier van de werkloosheidsuitkeringen als stok achter de deur kan gebruiken om druk te zetten op Belfius/Arco. 'Het is niet zo dat ik met de voeten zal slepen met het ene dossier om een ander dossier te realiseren', luidt het. 'Ik ga er van uit dat het hele akkoord wordt uitgevoerd en dat andere punten door andere ministers met evenveel daadkracht worden aangepakt.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud