Advertentie

Peeters veroordeelt actie tegen MR-hoofdkwartier

Het MR-hoofdkwartier werd maandag bestookt. ©Photo News

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) veroordeelt de syndicale acties 'met moedwillige vernieling'. Hij reageert daarmee op de acties eerder deze week van de FGTB, de Franstalige socialistische vakbond.

'Syndicale acties met moedwillige vernielingen zijn onaanvaardbaar. Ze doen afbreuk aan het democratisch recht om te staken en betogen. Dit kan niet.' Zo reageerde minister van Werk Kris Peeters (CD&V) in de Kamer op vragen van Nele Lijnen (Open VLD) en Peter Dedecker (N-VA) over de acties eerder deze week. 

Enkele heethoofden van de Naamse afdeling van het FGTB, de Waalse vleugel van de socialistische vakbond ABVV, hebben dinsdag de gevel van het MR-hoofdkwartier bestookt met stenen en verfbommen. 

Het hoofdkwartier van MR na de aanval van de socialistische vakbond FGTB. Er zou voor 30.000 euro schade zijn. ©Photo News
Een Waalse vakbondsman uit zijn ongenoegen tijdens Terzake. ©VRT
De Waalse vakbonden deelden deze scharen uit, in de kleuren van N-VA en MR. Hiermee verwijzen ze naar de besparingen van de twee partijen in het nieuwe regeerakkoord. Het promomateriaal roept op tot actie en stelt dat N-VA en MR in 'uw portefeuille knippen'. ©BELGA

 

 

Sociaal overleg

Peeters benadrukte daarnaast dat de federale regering veel belang hecht aan het sociaal overleg. 'Sociaal-economische hervormingen zijn alleen mogelijk in dialoog met de sociale partners.' Er is ook al meermaals informeel overleg geweest door de premier en door Peeters zelf. 

De vicepremier gaf het voorbeeld van het brugpensioen, waar Peeters de afgelopen dagen met de sociale partners overlegde over overgangsmaatregelen. 

 


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud