Advertentie

Peeters wil stoppen als coformateur

Kris Peeters ©BELGA

Kris Peeters heeft Charles Michel gisteren voorgesteld om ermee te stoppen als coformateur. Dat bericht van VTM is ons bevestigd.

Peeters heeft gisteravond aan Charles Michel gezegd dat hij zich wou terugtrekken als co-formateur en dat Michel dus alleen mocht blijven werken aan de vorming van de federale regering. 'Het moment is aangebroken dat één iemand het stuur in handen neemt', is te horen bij CD&V

De pendeldiplomatie die gisteren werd opgestart, nadat CD&V-voorzitter Wouter Beke en Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten aan de onderhandelingstafel waren geclasht, wordt vandaag voortgezet. En de hoop is dat er in het weekend opnieuw rond de tafel kan worden gezeten, om dan meteen naar de finish te gaan. Tegen 11 oktober is er immers een eerste deadline. Dan wil Bart De Wever als burgemeester van Antwerpen op economische missie naar Sjanghai.

Of Michel nu alleen doorgaat, is niet helemaal duidelijk. Hij drong er op aan aan dat Kris Peeters toch nog zou aanblijven. Ook Gwendolyn Rutten van de Open Vld en Bart De Wever van de N-VA vonden dat hij op post moest blijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud