Peiling: N-VA leidt, Belang lijdt

(foto: Belga)

Er komt geen einde aan de opmars van de partij van Bart De Wever, zo blijkt uit de laatste peiling van de VRT en De Standaard. De partijen aan de onderhandelingstafel houden stand. Het Vlaams Belang zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

Wie dacht dat het afhaken van de N-VA aan de onderhandelingstafel de partij stemmen zou kosten, slaat de bal mis. In de meest recente peiling van de VRT/De Standaard, klokt N-VA af op 35 procent, een winst van anderhalf procent vergeleken met de peiling van juni. De nieuwe peiling werd afgenomen tussen 15 en 30 september, dus nadat Bart De Wever de nota Di Rupo afschoot.

De N-VA heerst meer dan ooit aan de rechterzijde. Het Vlaams Belang neemt dan weer een duik en strandt op acht procent. Eerder vandaag besliste de Belang-afdeling van Affligem overigens om de partij te verlaten. Nog aan de rechterzijde blijft LDD met nog geen twee procent irrelevant.

De partijen die wel nog aan de onderhandelingstafel zitten, blijven status quo vergeleken met de vorige peiling. Uitzondering is de CD&V die twee procent wint en afklokt op net geen 20 procent. De christendemocraten zijn daarmee stevig tweede, voor sp.a (14,4%), Open VLD (11,9%) en Groen! (9.2%).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud