Advertentie

Personeel Leuven-Centraal schort acties op

©BELGA

Het personeel van de gevangenis Leuven-Centraal heeft woensdagavond laat het akkoord van het hoofdbestuur aanvaard. Alle acties worden opgeschort en het personeel gaat terug aan het werk. Er komen 12 cipiers bij en op termijn ook 3 administratieve krachten.

Dat blijkt uit een persmededeling die de ACOD-afgevaardigden tijdens de nacht van woensdag op donderdag verstuurden.

Het personeel in Leuven-Centraal voerde een tweetal weken actie tegen het personeelstekort waarmee de gevangenis al sinds januari kampt. De vakbonden eisen twintig bijkomende voltijdse krachten: veertien bij de bewaking en zes bij de administratie.

Tijdens het overleg met de vakbonden van Leuven-Centraal woensdag deed Hans Meurisse, directeur-generaal van de Penitentiaire Inrichtingen, een voorstel om het personeelstekort in de strafinrichting weg te werken. De vakbonden legden het voorstel woensdagavond voor aan hun achterban.

Volgens het bericht van de bonden stemde het personeel massaal voor het akkoord.'Alle acties worden opgeschort en het personeel zal donderdag opnieuw normaal aan het werk gaan. Er komen 12 cipiers bij en op termijn ook 3 administratieve krachten', luidt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud