Advertentie

Pieter De Crem neemt uittredingsvergoeding op

Pieter De Crem. ©BELGA

Pieter De Crem (CD&V), die dinsdag aankondigde dat hij afscheid neemt van de nationale politiek, zegt dat hij zijn uittredingsvergoeding zal opnemen. Hij heeft recht op 390.000 euro bruto.

De Crem (56) kondigde dat woensdagmorgen aan in het VRT-radioprogramma 'De ochtend'. Dinsdag liet De Crem weten dat hij na 25 jaar de nationale politiek verlaat. Hij zal voor de verkiezingen van mei niet meer op een lijst staan. Hij was graag de  lijsttrekker voor zijn partij bij de verkiezingen voor het Europees Parlement geweest, geeft hij toe in 'De ochtend'.

'Ik had daar het profiel voor en ik heb dat aan mijn voorzitter laten verstaan, maar ik heb me daar niet voor doodgelopen.' Dinsdag verkozen de leden van de algemene vergadering van CD&V Kris Peeters als lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. 'Men heeft geoordeeld dat dat een goede keuze is', aldus De Crem. Op de vraag of hij achter die keuze staat zei De Crem: 'Ik denk dat hij dat goed zal doen.'

De Crem liet ook verstaan dat hij zijn uittredingsvergoeding zal opnemen. Als de staatssecretaris voor Buitenlandse Handel er volgend jaar mee stopt, heeft hij recht op 390.000 euro bruto. Vorige week ontstond nog commotie over het feit dat Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) zijn uittredingsvergoeding van 428.000 euro bruto zou opnemen.

De Crem blijft wel burgemeester van de Oost-Vlaamse gemeente Aalter, die op 1 januari fuseert met de buurgemeente Knesselare.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud