Advertentie

Politie houdt vandaag flitsmarathon

©BELGA

Om 06.00 uur maandagochtend is de vierde flitsmarathon van de politie van start gegaan. Bij de vorige flitsmarathon, op 23 en 24 april, controleerde de politie 298.883 voertuigen, waarvan er 19.705, of 6,8 procent te snel bleken te rijden.

De bedoeling van de grootscheepse snelheidscontroles is niet alleen om hardrijders te betrappen en te beboeten maar vooral om alle bestuurders te doen nadenken over hun gedrag op de weg en hun snelheid. 128 van de 192 lokale politiezones nemen deel terwijl de federale wegpolitie 178 agenten inzet om de snelheid van zoveel mogelijk bestuurders te controleren.

'Snelheid is nog steeds de killer nummer één op de weg', zegt de woordvoerder van de federale wegpolitie. 'Bij één op drie van de dodelijke ongevallen speelt snelheid een rol. Uit enquêtes blijkt ook dat 56 procent van de mensen vindt dat de snelheidsbeperkingen onvoldoende gehandhaafd worden, 65 procent vindt dat er meer gecontroleerd moet worden. Wie vandaag de weg opgaat, zal wel gecontroleerd worden. We willen de mensen doen nadenken over hun gedrag en hun snelheid, hen doen inzien dat ze amper tijd winnen als ze te snel rijden.'

De federale wegpolitie zal ook met interceptieploegen werken om de hardrijders meteen tegen te houden en met hun overtreding te confronteren. Buitenlandse bestuurders zullen hun boete meteen moeten betalen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud