Politie voert stiptheidsacties

De acties houden in dat de agenten controles uitvoeren op bijvoorbeeld gordeldracht of alcohol achter het stuur. ©Photo News

Diverse politiezones voeren vrijdag sinds 6u30 in heel België stiptheids- en controleacties. Ze protesteren tegen de wijzigingen aan het politiestatuut, het dossier van de transmigratie en het geweld tegen agenten.

De acties worden 'heel goed opgevolgd', zegt Carlo Medo, voorzitter van het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel (NSPV). Hoeveel agenten juist deelnemen aan de acties, is moeilijk om vast te leggen. 'Het wordt een drukke ochtend voor de politie', stelt de voorzitter van de politievakbond.

De acties duren tot ongeveer 8.30 of 9 uur. Vincent Gilles, voorzitter van VSOA Politie, stelt wel dat de acties de hele dag kunnen duren. 'We hebben de agenten gevraagd de hele dag controles uit te voeren', zegt hij. De zwaartepunten van de controles liggen onder meer in Limburg, in en rond Brussel en in en rond Turnhout. De acties houden in dat de agenten controles uitvoeren op bijvoorbeeld gordeldracht of alcohol achter het stuur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect