Politieke benoemingen, wordt vervolgd...

Vincent Van Quickenborne

Minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne heeft op het kernkabinet nu officieel voorgesteld om de liberaal Christophe Hardy en niet de socialist Jean-Marc Delporte te benoemen als nieuwe topman bij de Rijksdienst voor Pensioenen. Maar een beslissing is er nog altijd niet gevallen. Woensdag gaat de soap verder.

De benoeming van een nieuwe topman aan het hoofd van de Rijksdienst voor Pensioenen sleept inmiddels twee jaar aan, en ook vandaag zijn er geen knopen doorgehakt op het kernkabinet.

De benoeming is inmiddels ontspoord tot een open oorlog tussen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en Laurette Onkelinx (PS). De liberale minister van Pensioenen wil immers de liberale kandidaat Christophe Hardy benomen, terwijl de Franstalige socialisten dubbel en dik achter Jean-Marc Delporte staan.

Op het kernkabinet is er nog geen vergelijk gevonden, al lijkt premier Elio Di Rupo (PS) stilaan wel te beseffen dat hijzelf mee zal moeten zoeken naar een compromis, al was het maar om te vermijden dat de politiek oorlog binnen zijn regering zou escaleren. Op de vergadering van het kernkabinet lieten enkelen de vicepremier alvast verstaan dat het niet langer kan dat alle andere topbenoemingen hierdoor geblokkeerd blijven. Binnen de ambtenarij is er ook steeds luider gemor te horen.

Woensdag buigt het kernkabinet zich opnieuw over de benoeming van een nieuwe topman voor de Rijkdsdienst voor Pensioenen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud