Advertentie
opmerkelijk

Premier Charles Michel bekogeld met frieten

Charles Michel bekogeld met frieten. ©BELGA

Twee leden van LilithS, een groep van Belgische activistische vrouwen, hebben premier Charles Michel met frieten met mayonaise bekogeld toen hij een voordracht wilde geven in de Cerle de Wallonie in Namen.

De gemaskerde en in het zwart geklede actievoersters riepen 'Michel, dégage, austérité dégage' (Michel rot op, weg met de besparingen) toen de eerste minister zijn toespraak met als thema 'verantwoordelijkheid opnemen' wilde aanvatten voor een publiek van Waalse bedrijfsleiders en investeerders.

De premier diende zijn toespraak te onderbreken om zich te verfrissen. Hij kreeg luid applaus toen hij in hemdsmouwen doorging. De actievoersters werden door de ordediensten uit de zaal verwijderd. 

In een mededeling zet LilithS zich af tegen 'de budgettaire bezuinigingen, de asielpolitiek, de bestraffing van de armen of de politiestaat. We willen aanvallen wat werkelijk aan onze samenleving vreet: financiële speculatie, economische deregulering, belastingontduiking. De werkelijke fraude is niet sociaal, maar fiscaal', luidt het. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud