Advertentie

Premier Michel extra beveiligd na ‘gerichte doodsbedreigingen'

Charles Michel kreeg de voorbije weken herhaaldelijk doodsbedreigingen ©Photo News

De veiligheidsmaatregelen rond Charles Michel zijn de laatste weken opgedreven nadat de premier een aantal heel gerichte doodsbedreigingen kreeg. Maar het antiterreurorgaan Ocad houdt het dreigingsniveau voor Michel gewoon op niveau 2: gemiddeld.

Dat heeft de woordvoerder van de eerste minister bevestigd. De extra beveiliging kwam aan het licht toen de premier maandagmiddag in Namen door vrouwelijke activisten met frieten en mayonaise werd bekogeld. ‘Intern wordt nu geëvalueerd of de veiligheidsmaatregelen niet nog meer opgevoerd moeten worden’, zei de woordvoerder nog.

Over de aard van de doodsbedreigingen wilde hij niet uitwijden. Onze zusterkrant L’Echo vernam dat de meeste doodsbedreigingen per brief werden geuit. Soms waren ze heel concreet. Nu eens waren ze aan Charles Michel persoonlijk gericht, dan weer aan zijn entourage. In tegenstelling tot hetgeen sommige website melden, zou het niet gaan om brieven die kogels bevatten.

De woordvoerder benadrukte dat de agenda van premier Michel door de bedreigingen niet onder druk komt. Alle publieke activiteiten gaan zoals voorzien door.

Het is niet voor het eerst dat Charles Michel doodsbedreigingen krijgt. Begin september, toen hij nog MR-voorzitter was en co-formateur, was dat al het geval. Toen kwam een brief toe op de Brusselse zetel van de MR. In die brief zat een kogel. De bedreigingen waren zowel tegen de persoon van Charles Michel als tegen zijn politieke handelingen gericht.

Het gebeurt wel vaker dat Belgische politici dergelijke brieven krijgen. Vooral N-VA-voorzitter Bart De Wever is in dit opzicht een frequent doelwit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud