Advertentie

Regen zorgt opnieuw voor wateroverlast

Dinsdag en woensdag viel er in ons land al evenveel regen als normaal gezien op een maand tijd. ©Photo News

Het onweer en de aanhoudende regen hebben afgelopen nacht voor heel wat overlast gezorgd. In Brussel zijn drie tunnels gesloten voor het verkeer.

De Brusselse brandweer kreeg donderdagnacht een kleine 500 oproepen en moest 150 maal uitrukken voor verstopte rioolgaten en ondergelopen kelders en straten.

Verschillende tunnels op de kleine Brusselse Ring kwamen onder water te staan en werden afgesloten voor het verkeer. Vrijdagochtend is dat nog het geval voor de Stefaniatunnel, de Kunst-Wettunnel en de Jubelparktunnel. Ook op de Tentoonstellingslaan in Jette staat er nog water en kan het verkeer moeilijk voorbij. Elders in Brussel is het uitkijken voor aquaplaning, aldus de brandweer.

Het ergste regenweer is inmiddels achter de rug, maar vrijdagnamiddag zullen er opnieuw regen- en mogelijk felle onweersbuien over het land trekken. Ook die kunnen opnieuw voor overlast zorgen, vooral in het midden en het oosten van het land.

Het slechte weer houdt nu al enkele dagen aan. Eerder deze week moesten nog enkele jeugdkampen geëvacueerd worden. De pretparken Walibi en Plopsa Coo moesten woensdag ook even de deuren sluiten.  

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud