Regering zonder akkoord over benoemingen de zomer in

Premier Elio Di Rupo en vicepremier Didier Reynders (foto: Belga)

Het aangekondigde kernkabinet van woensdag van de federale regering gaat niet door. Dat betekent dat de regering zonder een akkoord rond de politieke topbenoemingen in zomerreces gaat.

Ook rond de wet op de concurrentiekracht werd nog geen akkoord bereikt. Volgens de woordvoerder van premier Elio Di Rupo hervat de regering eind augustus, begin september haar werkzaamheden.

Wel komt er deze week nog een elektronische ministerraad waarop onder meer het dossier van de volkslening zal goedgekeurd worden. Nadat het federale kernkabinet dinsdagavond een akkoord had bereikt over de politiehervorming, was het de bedoeling dat het kernkabinet woensdag nog zou voortwerken rond twee andere grote dossiers: de verloning en benoeming van CEO's van overheidsbedrijven en de wet op de concurrentiekracht (die de marge bij loonsonderhandelingen bepaalt aan de hand van de 'loonhandicap').

Wat de verloning van de CEO's van de overheidsbedrijven betreft, ligt er een voorstel op tafel van minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) over het aftoppen van de lonen van ceo's van overheidsbedrijven. Labille stelt een maximaal basisloon van 290.000 euro per jaar voor, met een reeks uitzonderingen. Maar het voor woensdag geplande kernkabinet heeft dus niet plaatsgevonden.

De federale topministers komen pas aan het einde van de zomervakantie opnieuw samen. Dat betekent dat het aanslepende, heikele dossier van de politieke benoemingen over het zomerreces getild wordt. Dan buigen de federale topministers zich ook verder over de verloning van de ceo's en over het dossier van de concurrentiekracht.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud