'Regering zonder PS zou grote fout zijn'

Charles Picqué. ©BELGA

De Franstalige liberalen en christen-democraten begaan een grote fout als ze een federale regering zouden vormen met de N-VA, maar zonder de PS. Dat vindt althans Brussels PS'er Charles Picqué.

De liberale MR en het christen-democratische cdH zouden volgens Picqué in een regering met N-VA de gegijzelden worden van de Vlaams-nationalisten. De N-VA wil 'zonder veel scrupules' vooruit op communautair vlak, klonk het zaterdag in het RTBf-radioprogramma 'Grand oral' op La Première.

Volgens Picqué zou een regering met N-VA en zonder de PS 'verschrikkelijk zijn voor het zuiden van het land, waar die nationale regering geen legitimiteit zou hebben'.

Raakpunten

Ging het over de Brusselse formatie, dan wees Picqué onder meer op de raakpunten tussen de plannen van de PS en het FDF. Tegelijk wees hij echter op de winst die de MR boekte en 'waar rekening mee gehouden moet worden'.

'De vraag is echter wie het interne debat zal voeren over de prioriteiten bij de MR', vervolgde Picqué. Didier Reynders haalde weliswaar 'een mooie score', maar welk project heeft hij voor ogen, wierp de socialist op.

 

 

JDD/KNS/GEL/

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud