RTBF ondermijnt fraude-onderzoek in transportsector

Staatssecretaris John Crombez (sp.a) op 29 juni bij de vernietiging van 151 miljoen namaaksigaretten (Photo News)

De Franstalige openbare omroep RTBF heeft een grootschalig fraude-onderzoek in de transportsector geschaad. Een RTBF-cameraploeg was al vóór de start van de actie aanwezig bij een van de geviseerde transportbedrijven. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) laat onderzoeken hoe dat kon gebeuren.

Over de actie zelf kan staatssecretaris Crombez nog niet veel details vrijgeven. De resultaten worden ook pas later vrijgegeven.

'Maar het klopt dat er op verschillende plaatsen in het land acties zijn gebeurd in het kader van een grootschalige gecoördineerde actie in de transportsector. Daarbij zijn verschillende transportbedrijven gecontroleerd', zo bevestigt de sp.a-staatssecretaris.

Een deel van het onderzoek werd volgens Crombez verstoord door het feit dat een cameraploeg van de RTBF al vóór de actie aanwezig was bij een van de betrokken transportbedrijven.

'Daardoor is de actie geschaad. Hoe groot die schade is, is nog niet duidelijk. Maar ik wil laten nagaan hoe dat is kunnen gebeuren, want het kan niet  dat een actie waar maanden werk aan vooraf is gegaan, beschadigd wordt door de aanwezigheid van de pers. Ik laat daarom een onderzoek starten', klinkt het

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud