Advertentie

Rusthuisbewoners krijgen derde prik

©BELGA

De rusthuisbewoners in ons land krijgen een derde prik van het coronavaccin. Dat hebben de federale en regionale ministers van Volksgezondheid beslist.

Alle bewoners van de woon-zorgcentra krijgen een derde dosis van het coronavaccin, bevestigt het kabinet van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) aan De Tijd. Eerder werd al beslist dat de 350.000 tot 400.000 mensen die kampen met een zwaar verstoorde immuniteit een extra prik kunnen krijgen.

De ministers van Volksgezondheid bekijken zaterdag of er ook aan alle 85-plussers die nog thuis wonen een derde prik toegediend zal worden. De Hoge Gezondheidsraad stelde deze week in een advies dat die derde prik er voor zowel de rusthuisbewoners als de 85-plussers moet komen.

Het is nog onduidelijk hoeveel maanden na de tweede dosis een derde prik het best wordt toegediend.

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) had eerder zijn bedenkingen geuit over een derde vaccindosis. Het is nog onduidelijk hoeveel maanden na de tweede dosis een derde prik het best wordt toegediend om de dalende immuniteit op te krikken. Maar na het advies van de Hoge Gezondheidsraad zetten alle ministers het licht op groen.

'Als het advies aangeeft dat een bepaalde leeftijdscategorie, bijvoorbeeld de mensen ouder dan 85 jaar, een derde prik moeten krijgen, zullen we dat op korte termijn organiseren. We hebben onze vaccinatiecentra vorige week geïnformeerd om rekening te houden met een eventuele beslissing daarover', gaf Beke eerder aan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud