Advertentie

Rwanda mag fluiten naar 40 miljoen euro Belgische steun

De Rwandese president Paul Kagama ©REUTERS

België gaat 40 miljoen euro ontwikkelingshulp aan Rwanda niet uitbetalen. De voorwaarden op vlak van goed bestuur en persvrijheid die verbonden waren aan het pakket zijn niet gehaald.

België had voor de periode 2011-2014 160 miljoen euro ontwikkelingshulp voorzien voor Rwanda. Daar kon nog eens 40 miljoen euro bovenop komen, als Rwanda op vlak van politieke dialoog, goed bestuur en mediaontwikkeling voldoende vooruitgang kon voorleggen. Maar die vooruitgang is er niet, oordeelde minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld).

De minister is zelf niet bereikbaar voor commentaar, maar aan de VRT liet zijn kabinet schriftelijk weten dat 'op basis van een interne evaluatie een maand geleden al beslist is tot de niet-toekenning van de incitatieve tranche'. De beslissing viel dus nog voor het rapport van 11.11.11, merkt het kabinet op. De koepelorganisatie van ontwikkelingsorganisaties had er recent nog op aangedrongen de extra 40 miljoen niet uit te betalen. 11.11.11-directeur Bogdan Vanden Berghe noemt het Belgische standpunt vandaag 'een sterk signaal'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud