'Salaris FSMA-topman wordt verlaagd'

Jean-Paul Servais. (foto belga) ©BELGA

Het salaris van FSMA-topman Jean-Paul Servais wordt in mei verlaagd naar 290.000 euro. Dat heeft minister van Economie en vicepremier Johan Vande Lanotte (sp.a) donderdagnamiddag gezegd in de Kamer.

De Tijd had eerder deze week geschreven dat Jean-Paul Servais, wiens mandaat als directievoorzitter van de Autoriteit Financiële Diensten en Markten (FSMA) in november vorig jaar werd hernieuwd, nog altijd zijn oude salaris van 420.000 euro krijgt. En dat terwijl het kernkabinet in september had beslist dat het loonplafond van 290.000 euro voor de toplui van overheidsinstellingen ook voor hem zou gelden.

Van de Lanotte bevestigde, in antwoord op een parlementaire vraag van Peter Dedecker (N-VA), dat het loonplafond van 290.000 euro ook voor de topman van de FSMA van toepassing wordt. Maar, zo zei de minister, de procedure schrijft voor dat de raad van toezicht van de instelling daarover een advies moet geven.

De regering heeft de raad van toezicht laten weten dat ze een salarismatiging wenst voor de top van de FSMA. Ze verwacht tegen midden maart een advies daarover. Het salarisplafond van 290.000 euro kan dan van toepassing worden vanaf mei, wanneer het directiecomité van de FSMA opnieuw wordt samengesteld.

Vande Lanotte liet in het midden of het salaris van Jean-Paul Servais retroactief verlaagd wordt, vanaf de datum van zijn herbenoeming in november. Volgens sommige regeringsbronnen is dat een mogelijkheid.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud