Advertentie

Schadevergoeding van 2,5 miljoen euro geschrapt door foute handtekening rechter

©Dieter Telemans

Een man die na een verkeersongeval een schadevergoeding van 2,5 miljoen euro toegekend kreeg, krijgt dat geld toch niet.

Het Hof van Cassatie verbrak de uitspraak omdat het vonnis ondertekend werd door de verkeerde rechter. De procedure sleept intussen al bijna 17 jaar aan, bericht Het Laatste Nieuws woensdag.

Op 19 juni 2002 reed een 22-jarige bestuurder uit Dilbeek op de E19 naar Bergen, ter hoogte van Saint-Ghislain, aan wegenwerken in een put. Zijn auto vloog in brand. De man raakte zwaargewond en liep blijvende letsels op.

Op het proces kreeg het Waals Gewest de schuld, door gebrekkige signalisatie aan de werf. De burgerlijke rechtbank kende het slachtoffer in februari vorig jaar 2,5 miljoen euro schadevergoeding toe.

Maar in cassatie werd de uitspraak dus verbroken. Volgens het strafwetboek moet het vonnis uitgesproken worden door de voorzitter van de kamer die het proces ook tijdens de debatten heeft voorgezeten. Het is onduidelijk waarom die een collega de uitspraak liet ondertekenen.

Er moet nu een nieuw proces komen. 'Justitie slaagt er zelfs in zeentien jaar tijd niet in om een uitspraak te doen zonder fouten', zegt advocaat Jean-Paul Thieleman. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud