Slachtoffer misbruik daagt gerecht uit

Vorige week voerde het Brusselse parket een huiszoeking uit in het Aartsbisschoppelijk Paleis in Mechelen (Foto Photo News)

Jan Hertogen, slachtoffer van seksueel misbruik in de Kerk, roept alle lotgenoten die zich door het gerecht bedrogen voelen, op zich als 'benadeelde persoon' te melden. Dat melden meerdere kranten dinsdag.

De 63-jarige socioloog Jan Hertogen werd als tiener in de jeugdbeweging misbruikt. Hij komt daar nu openlijk voor uit. 'Omdat ik alle slachtoffers een gezicht wil geven, zodat het gerecht weet over welke mensen het gaat.'

Hertogen deed zijn verhaal aan de commissie toen de zaak rond ex-bisschop Roger Vangheluwe losbarstte. Hij wilde niet dat het gerecht daarvan op de hoogte werd gebracht.

Maandag meldde hij zich bij het parket van Brussel om zich als 'benadeelde persoon' te laten registreren. Zo heeft hij het recht om te worden geïnformeerd over wat de onderzoeksrechter met zijn dossier zal doen.

'Ik roep alle slachtoffers op om hetzelfde te doen', zegt hij. 'Het is het enige recht waarvan we nog gebruik kunnen maken. Het dwingt het gerecht om met ons, de slachtoffers, rekening te houden.'

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud