Slangen erg kritisch voor Open VLD

Communicatiestrateeg Noël Slangen (Belga). ©BELGA

De 'denknota structurele hervormingen' over Open VLD, van de hand van communicatiestrateeg Noël Slangen, is een vernietigend rapport geworden. 'Open VLD is vandaag een hardloper met geamputeerde benen', klinkt het. Volgens Slangen telt de partij ook 'te veel ego's en dynastieën'.

De kranten De Standaard en Het Nieuwsblad pakten dinsdag uit met de 'denknota' die Noël Slangen maakte over de Vlaamse liberale partij.  Slangen omschrijft Open VLD als 'niet relevant, niet boeiend en niet aantrekkelijk'.

Volgens de communicatiestrateeg is er de jongste jaren te gretig aan dagjespolitiek gedaan en holde de partij veel te hard achter N-VA aan. De partij heeft ook weinig te bieden aan nieuw en veelbelovend politiek talent.

Antibelastingpartij

Om weer de grootste partij van Vlaanderen te kunnen worden, moet Open Vld openstaan voor alle lagen van de bevolking, zegt Slangen nog. De partij moet ook meer zijn dan alleen maar een antibelastingpartij. Ze moet zich ook profileren op andere, zachtere domeinen.

Slangen, die zijn nota maandag voorstelde tijdens het partijbureau van de liberalen, zegt dat hij niemand in het vizier neemt. 'Er is sprake van een collectieve verantwoordelijkheid', luidde het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud