Slimme camera's tegen inhalende vrachtwagens

©Photo News

Vlaanderen wil zijn slimme verkeerscamera's boven autosnelwegen inschakelen om vrachtwagens te klissen die bij regenweer gevaarlijk inhalen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Op onze autosnelwegen geldt al enkele jaren een inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer, maar dat verbod wordt vaak genegeerd door vrachtwagenbestuurders. Toch schreef de federale wegpolitie de eerste tien maanden van vorig jaar amper 496 boetes uit voor dergelijke verkeersovertredingen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid reikt de politie nu een helpende hand aan. Op een overleg met de federale wegpolitie werd aangeboden dertien slimme verkeerscamera's van AWV te gebruiken om het inhaalverbod te controleren.

Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) aan Kamerlid Vincent Van Quickenborne (Open VLD) laten weten.

Er komt nu snel overleg met minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR), aangezien de wet moet worden gewijzigd. Overtredingen op het inhaalverbod mogen momenteel niet via onbemande camera's worden vastgesteld.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud