Sociale onrust bij Ford Genk na bericht opzegvergoeding

©BELGA

Een krantenartikel waarin staat dat de opzeg- en inschakelingsvergoedingen door een ingreep van de overheid veel zwaarder gaan belast worden, heeft kwaad bloed gezet bij de werknemers van Ford Genk en de toeleveringsbedrijven.

Bij Lear lag woensdag het werk een aantal uren stil, tot de vakbondsafgevaardigden tijdens infosessies de gemoederen konden bedaren. Aanleiding van de onrust was een artikel in De Tijd, waarin een fiscalist bij Kluwer waarschuwt voor de gevolgen van de zesde staatshervorming: werknemers die een ontslagvergoeding, vervroegd vakantiegeld of inschakelingsvergoeding ontvangen, zullen hier duizenden euro's extra belastingen op moeten betalen.

Die boodschap zorgde voor heel wat wrevel op de werkvloer bij Ford en de toeleveringsbedrijven. Zij maken zich ongerust dat de maatregel voor hen van toepassing wordt. Net nu er al diverse dossiers lopen waarbij de premies van de Ford-mensen onder vuur komen te liggen.

Rond 9 uur woensdagochtend heeft dit tot een werkonderbreking bij Lear Corporation, waar autozetels voor Ford Genk worden gemaakt. Na overleg tussen de directie en de vakbonden werd het personeel toegesproken en konden de werkzaamheden er rond 11 uur hervat worden. Ook bij de andere ondernemingen was er overleg. Daarbij is beslist dat iedereen navraag zal doen om te weten hoe de vork juist aan de steel zit en welke impact dit concreet zal hebben op de werknemers van Ford en de toelevering. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud