start-ups

Taxshelter voor start-ups lokt 5.860 investeerders

Alexander De Croo (Open VLD) ©BELGA

Start-ups en scale-ups hebben vorig jaar 39,5 miljoen opgehaald via de taxshelter. 5.860 investeerders maakten gebruik van de belastingvermindering die minister Alexander De Croo (Open VLD) in het leven riep.

De taxshelter voor starters werd in 2015 gelanceerd in het kader van Digital Belgium, het actieplan om de digitale economie te versterken. Met een fiscale stimulans voor investeerders wou De Croo jonge bedrijven helpen in hun zoektocht naar kapitaal. In 2016 leidde dat tot een voorzichtige 15,9 miljoen aan investeringen. Vorig jaar was dat opgelopen tot meer dan het dubbele. 5.432 mensen investeerden in startende micro-entiteiten, 428 in startende kmo’s.

De taxshelter is gekoppeld aan een reeks voorwaarden. Zo is er een jaarlijks investeringsplafond van 100.000 euro en kunnen start-ups maximaal 250.000 euro ophalen. Sinds vorig jaar geven ook investeringen in scale-ups of groeibedrijven recht op een belastingvermindering van 25 procent. Onder andere het fintech-bedrijf POM haalde in twee bewegingen 250.000 euro op via de taxshelter. ‘Het heeft ons geholpen investeerders over de streep te trekken’, klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud