Terreurdreiging verhoogd

Fouad Belkacem ©AFP

Sinds de start van het terrorismeproces tegen Sharia4Belgium is de terreurdreiging in ons land verhoogd van 2 naar 3, of het op een na hoogste niveau. Dat heeft het OCAD, het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging, bevestigd aan VRT Radio.

Om die reden waren er maandag ook extra veiligheidsmaatregelen op het proces. In Het Nieuws meldde VTM, op basis van verschillende betrouwbare bronnen, maandagavond dat de politie concrete aanwijzingen heeft dat er plannen zijn om Fouad Belkacem tijdens het terrorismeproces te bevrijden, en dat dat de aanleiding is voor de extra veiligheidsmaatregelen.

Er zijn al veel geruchten over hem verspreid om de sfeer tegen hem te doen keren en dit zou er wel eens een van kunnen zijn.
John Maes
Advocaat Belkacem

Naast de aanwezigheid van agenten in uniform en in burger, cirkelde ook de politiehelikopter boven het justitiepaleis en werd iedereen die het proces wilde bijwonen grondig gefouilleerd. Na de zitting werd de Singel in Antwerpen afgesloten, zodat de gepantserde wagen waarin Belkacem zat ongehinderd naar de gevangenis kon rijden.

Bij de politie kon men het nieuws bevestigen noch ontkennen. "Ik kan alleen maar zeggen dat er op federaal niveau een dreigingsanalyse wordt gemaakt - niet alleen voor het proces-Belkacem trouwens - en dat er afhankelijk daarvan maatregelen worden genomen. Over het waarom en de invulling van die maatregelen kan ik niets kwijt", zegt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens.

Voor de advocaat van Belkacem is het vermeende ontsnappingsplan alvast nieuw. "Er zijn al veel geruchten over hem verspreid om de sfeer tegen hem te doen keren en dit zou er wel eens een van kunnen zijn", aldus meester John Maes.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud