Test-aankoop claimt 24 miljoen van NMBS voor stakingen

©BELGA

Consumentenorganisatie Test-Aankoop sleept de NMBS voor de rechter in wat de allereerste groepsvordering van het land wordt, zo melden de kranten van Mediahuis. Volgens de consumentenorganisatie hebben de treinabonnees door alle stakingen al 24,5 miljoen euro schade geleden.

Test-Aankoop stelt de NMBS in gebreke naar aanleiding van de staking van de machinistenbond ASTB. De consumentenorganisatie begroot de collectieve schade van zeven stakingen in acht maanden op 24,5 miljoen euro, of omgerekend 35 euro per treinabonnee.

'Het individu is te klein om hiervoor naar de rechtbank te stappen. Daarom dat wij ervoor kiezen om een collectief herstel te vorderen', zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop. Het is de eerste keer dat er in ons land een groepsvordering ingesteld wordt tegen een bedrijf.

Test-Aankoop komt met groepsvordering tegen NMBS voor stakingen. 24 miljoen eist het. pic.twitter.com/ZnKwuawmFt— Pieter Haeck (@pieter_haeck) May 27, 2015

De NMBS krijgt nu ongeveer een maand om met een mogelijke oplossing te komen. Als dat niet lukt, buigt een Brusselse rechtbank zich over de zaak.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud