Advertentie
Advertentie

Top fiscus vecht open oorlog uit

Hans D'Hondt, de voorzitter van de FOD Financiën. ©BELGA

Hans D'Hondt, de voorzitter van de FOD Financiën, heeft een strafklacht ingediend tegen Karel Anthonissen, de directeur van de Belgische Belastinginspectie (BBI). De reden: een tweet waarin Anthonissen D'Hondt beschuldigt van 'onwil om verdoken geld te vangen'.

'@jvanovertveldt De onwil om veel verdoken geld te vangen kwam van de vorige regering (Geens) en van de voorzitter (D'Hondt). Is dat nog zo?'. Dat tweette Karel Anthonissen, de directeur van de Bijzondere Belasting­inspectie (BBI), op 9 maart. Hij reageerde op een tweet van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). 

Anthonissen staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen en de grenzen van zijn spreekrecht als ambtenaar op te zoeken. Maar de topman van de overheidsdienst Financiën - zijn 'grote baas' - ervan beschuldigen van fraude geen prioriteit te maken, is de stap te ver.

D'Hondt heeft vrijdag bij het Brusselse parket in persoonlijke naam een strafklacht ingediend tegen Anthonissen wegens laster. Dat meldden De Standaard en Het Nieuwsblad dinsdag. De bewuste tweet is inmiddels wel verwijderd van het Twitteraccount van Anthonissen. Wel reageerde Anthonissen, met een nieuwe tweet:

Als Geens minder fraude voor de strafrechter krijgt, dan kunnen meer van zulke tweets vervolgd worden. http://t.co/nIVjh4N5xq— Karel Anthonissen (@KAnthonissen) 24 maart 2015

 

Intussen werden Van Overtveldt en de topman van de BBI, Frank Philipsen, ook op de hoogte gebracht van de klacht van D'Hondt. Philipsen heeft de bevoegdheid om eventueel nog een tuchtprocedure op te starten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud