Topman Beweging.net jaagt premier op over Arco

Peter Wouters, denieuwe topman van Beweging.net. ©BELGA

Peter Wouters is zaterdag door de algemene vergadering van Beweging.net verkozen tot nieuwe voorzitter.

Peter Wouters is de opvolger van Patrick Develtere. Hij wil inzetten op het verbeteren van de samenlevings- en levenskwaliteit. Maar het hete hangijzer voor het vroegere ACW blijft natuurlijk het Arco-dossier.

Volgens Wouters is het momenteel niet aan hem om stappen te zetten. 'In 2008 heeft de overheid bescherming aan de Arco-coöperanten beloofd. Nu is het tijd voor plan B. Charles Michel heeft gezegd het voortouw in deze zaak te zullen nemen. De premier is nu aan zet', verklaarde Wouters.

Gemeenschapsvorming

Wouters kreeg van de algemene ledenvergadering van Beweging.net 97 procent van de stemmen achter zijn naam. Hij is momenteel nog opleidingshoofd aan de Campus Sociale School in Heverlee en zal op 15 augustus aan zijn nieuwe opdracht beginnen.

Wouters, die naar eigen zeggen 'gespecialiseerd (is) in gemeenschapsvorming', wil Beweging.net nog meer in de samenleving plaatsen. 'Ik hecht veel belang aan onze levenskwaliteit, zoals mobiliteit en luchtkwaliteit en de kwaliteit van de samenleving. Wij moeten er mee voor zorgen dat iedereen aan boord geraakt', zegt Wouters. Dat wil hij betrachten door 'alle burgers inspraak te geven, niet enkel de specialisten in onze maatschappij'. De opvolger van ACW zal dus zijn sociale koers verderzetten, want 'hoe de samenleving vandaag draait, is grotendeels te danken aan de sociale bewegingen'.

Als relatief onbekende nieuwkomer wil Wouters de rekening van de regering-Michel nog niet maken. Maar hij laat wel verstaan zich aan te sluiten bij de boodschappen die CM-voorzitter Luc Van Gorp en ACV-voorzitter Marc Leemans gaven tijdens hun Rerum Novarum-toespraken. Zij hadden kritiek op enerzijds de verharding van de samenleving waarin geen plek meer is voor kwetsbaarheid en anderzijds het onfaire beleid van de regering-Michel die de ongelijkheid in de samenleving verder in de hand werkt. 'Er is nog veel werk om de sociale doelstellingen te halen. En het is onze rol om daarop te blijven hameren.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud