Uitgewezen Turkse imam heeft België verlaten

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi boekt succes met een intensieve begeleiding bij uitzettingsprocedures. ©JONAS LAMPENS

De Turkse imam die na homofobe uitspraken het bevel kreeg het grondgebied te verlaten, is na een intensieve begeleiding ook vertrokken. Dat liet staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) in het parlement weten.

'Het bevel om het grondgebied te verlaten werd begin februari betekend. We zijn onmiddellijk de procedure opgestart voor een intensieve opvolging richting vertrek. Ondertussen heeft de man na verschillende gesprekken gevolg gegeven aan het bevel en is hij vertrokken. Hij bevindt zich dus niet meer op Belgisch grondgebied', zei de staatssecretaris op een vraag van Kamerlid Annick Pothier (Vlaams Belang).

Dit toont nog maar eens aan dat het wel degelijk rendeert in te zetten op intensieve coaching.
Sammy Mahdi
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie

Vanuit de hoek van Theo Francken (N-VA) en het Vlaams Belang was er heel wat kritiek, toen Mahdi liet weten dat hij de Turkse imam het land zou uitzetten. Dat zou niet lukken en Mahdi kreeg het verwijt 'fake news' te verspreiden. Nu de imam het land toch heeft verlaten, vraagt de staatssecretaris ook een correctie van het Vlaams Belang.

'Dit toont nog maar eens aan dat het wel degelijk rendeert in te zetten op intensieve coaching. We zullen hier de komende jaren nog veel meer op inzetten. In dit dossier, en we zijn ervan overtuigd dat dat ook in andere dossiers kan, heeft de volhardende inzet van onze diensten en een goede en respectvolle samenwerking met de ambassade ertoe geleid dat snel een oplossing werd gevonden', aldus Mahdi, die nog eens benadrukt dat er hier geen plaats is voor wie haat komt zaaien.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud