Vakbond eist strengere straffen voor geweld tegen politieagenten

©Photo News

Politievakbond VSOA wil dat de procureurs-generaal nieuwe richtlijnen uitvaardigen voor het vervolgen van agressie tegen agenten.

Dit weekend werden in Brussel, Antwerpen en Luik politiemensen aangevallen. Negen van hen raakten gewond, schrijft Het Laatste Nieuws. Voor Vincent Houssin van VSOA is de maat vol. 'Daders dienen strenger gestraft te worden. De parketten moeten het nog altijd stellen met vage, vrijblijvende en oppervlakkige richtlijnen uit 2006. Hoog tijd dat de procureurs-generaal een nieuwe omzendbrief rondsturen, zodat elke agressie tegen politie en hulpdiensten ook effectief vervolgd wordt'.

Houssin verwijst onder meer naar Nederland, waar geweldzaken tegen politie-agenten nooit geseponeerd worden, terwijl dat in ons land wel gebeurt. Nicolas Beckers van de politievakbond NSPV stelt dat het aantal geweldsincidenten tegen politie-agenten stijgt. Dat wordt bevestigd door woordvoerder Joris Berckmans van het politiekorps in Brussel. 'Minderjarigen stellen zich vaker agressief op tijdens interventies. Als daders opgepakt worden, dan is de bestrafing te laks', aldus Berckmans in Het Laatste Nieuws.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud