Van Besien: ‘Geen stratego maar inhoud'

Groen!-voorzitter Wouter Van Besien ©BELGA

De vorming van de federale en de gewestregeringen in ons land lijkt momenteel heel hard ‘op stratego op vier borden tegelijk’, vindt Groen!-voorzitter Wouter Van Besien. Hij pleit voor een regeringsvorming die vooral inhoudelijk is.

Net daarom vindt Van Besien dat CD&V zou moeten kiezen voor een ‘sociale regering’, zo zei hij in het tv-programma ‘De zevende dag’ op Eén. De partij voerde campagne met een sociaal programma ‘dat nogal verschilt van dat van de N-VA’. Heel wat verkozenen van CD&V behoren bovendien tot het ACW. Daarom zou kiezen voor een sociale regering ‘de meest consequente beslissing zijn’, vindt de Groen!-voorzitter.

Tijdens het daaropvolgend debat met vier verse Kamerleden liet Eric Van Rompuy (CD&V) zich niet uit zijn tent lokken. ‘Wij zijn een centrumpartij, niet links en niet rechts’, klonk het. En nog: ‘Wij zullen zelf wel keuzes maken.’

Voor zover bekend probeert Bart De Wever momenteel een centrumrechtse coalitie te vormen met N-VA, CD&V en Open VLD en aan Franstalige kant cdH en MR.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud