Advertentie

Van Zeeland zet stap opzij als adviseur Milquet

©BELGA

Catherine van Zeeland, kleindochter van minister van Staat Paul van Zeeland, zal haar werk als raadgever bij het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet tijdelijk niet meer uitoefenen. Het kabinet ging akkoord met haar verzoek tot tijdelijk verlof. In een persbericht deelt ze mee klaarheid te willen scheppen in de zaak rond de offshoremaatschappij van voormalig premier Paul van Zeeland.

Catherine van Zeeland, adviseur bij de cel gelijke kansen op het kabinet-Milquet, was 'zonder haar medeweten' bestuurder van een offshoremaatschappij in Panama, die haar grootvader in 1946 opgericht had. Dat bericht de krant Le Soir op zijn website. De familie regulariseerde de situatie in 2009, maar de maatschappij werd nooit ontmanteld.

Catherine van Zeeland zegt nooit kennis te hebben gehad van de offshore, noch van de fiscale regularisatie. 'Ik werd aangesteld als bestuurder, zonder daarvan op de hoogte te zijn gebracht', klinkt het. Ze stelt dat enkel haar moeder en zus betrokken waren bij de regularisatie.

Bij haar familie diende ze onmiddellijk haar ontslag aan als bestuurder, klinkt het. Ze wil 'in alle transparantie duidelijkheid scheppen' en is bereid alle rekeningen en documenten van de regularisatie aan een fiscale of publieke instantie over te maken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.