Advertentie

Vanaf volgende week anonieme coronacontroleurs op pad

Inspecteurs van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid kunnen voortaan ook boetes uitschrijven, bijvoorbeeld bij kappers die de coronaregels niet respecteren. ©katrijn van giel

De politie krijgt hulp in de jacht op personen die de corona­regels overtreden. Veertig anonieme controleurs en inspecteurs van de FOD Volksgezondheid kunnen voortaan ook boetes uitschrijven. Dat schrijft De Standaard.

Paul Van den Meerssche, het hoofd van de Controledienst Tabak en Alcohol, bevestigt dat de controleurs onverwacht zullen opduiken in kapperszaken, nagelstudio's, winkels, tattooshops, … 'De bedoeling is alle hotspots van mogelijke besmettingen te controleren', zegt hij.

Dezelfde bevoegdheid als politieagent

De veertig inspecteurs en controleurs hebben dezelfde bevoegdheden als politieagenten. Ze kunnen processen-verbaal opmaken en boetes uitschrijven, maar ze kunnen de boetes niet onmiddellijk innen.

De tarieven liggen vast: 750 euro voor een handelaar of uitbater die zondigt tegen de coronamaatregelen, 250 euro voor een persoon die de regels overtreedt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud