Vande Lanotte wordt advocaat mensenrechten

Kort nadat hij door de liberaal Bart Tommelein werd gewipt werd als burgemeester van Oostende tekende Vande Lanotte bij een advocatenkantoor waar hij Belgen in het buitenland zou gaan verdedigen. ©Photo News

Informateur Johan Vande Lanotte gaat zich na de formatie als advocaat toeleggen op mensenrechten.

In de federale formatiegesprekken is de meest besproken Vlaamse socialist al een tijdje niet partijvoorzitter John Crombez, maar informateur Johan Vande Lanotte. Al weken gonst het van de geruchten dat hij een deal met de PS heeft om premier te worden, maar zijn partijvoorzitter drukte die deze week ongemeen stevig de kop in.

Crombez legde uit dat Vande Lanotte net door de koning is aangesteld tot informateur omdat hij vanuit een neutrale positie de weg naar een regering kan zoeken. De partijvoorzitter voegde er aan toe dat dat Vande Lanotte sowieso een andere 'carrièrewending' had genomen.

Advocatuur

Nu blijkt welke. Vande Lanotte zal zich als advocaat toeleggen op mensenrechten. Kort nadat hij door de liberaal Bart Tommelein werd gewipt als burgemeester van Oostende tekende hij bij een advocatenkantoor waar hij Belgen in het buitenland zou gaan verdedigen.

Ver van zijn bed is dat niet. Als professor publiekrecht aan de Universiteit van Gent, waar hij nog staatsrecht doceert, gaf hij jarenlang ook les over het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect